Wonen en leven in een uniek cultuurlandschap waar de sporen van het gedachtegoed van Johannes van den Bosch nog steeds voelbaar zijn én zonder energiekosten. Dat kan in de ‘Koloniewoning van de Toekomst‘. De Maatschappij van Weldadigheid heeft een plan ontwikkeld waarin ruim 60 nieuwe Koloniewoningen gebouwd worden. Deze koloniewoningen lopen qua comfort, duurzaamheid en energiebeheer ver vooruit op de huidige eisen. Door toepassing van zonne-energie en aardwarmte is de woning zelfvoorzienend.

Behoud door ontwikkeling

De Koloniewoningen van de Toekomst worden zoveel mogelijk gebouwd op locaties waar door de eeuwen heen de oorspronkelijke woningen verloren gingen. Met dit herbouwproject wordt vormgegeven aan het streven van de Maatschappij van Weldadigheid om het unieke en historische koloniegebied te behouden voor de toekomst door het te ontwikkelen. Doel is om de herkenbaarheid in landschap en bebouwing zoveel mogelijk te herstellen. De koloniewoningen passen dan ook prachtig binnen het authentieke beeld van de karakteristieke lintbebouwing in de Koloniën van Weldadigheid.

Proefwonen in de Koloniën

Wilt u eerst ervaren hoe het is om als kolonist te wonen? Kom dan proefwonen in het Kolonistenhuisje in Frederiksoord, een nieuwe koloniewoning die van alle gemakken is voorzien.