Sinds 2014 wonen Frans en Annemarie in Frederiksoord, waar zij in villa “de Bakkerij” hun groepsaccommodatie en B&B runnen. De naam is een warme herinnering aan de voormalige bakkerij met winkel. Tot 1860 was deze bakkerij in gebruik van de Maatschappij van Weldadigheid waar het brood werd gebakken voor alle mensen in de kolonie.

Door financiële problemen besloot de Maatschappij het broodbakken uit te besteden; het pand werd verkocht aan de familie Spikman die ook de molen runde aan de Molenlaan in Frederiksoord. Maar liefst vier generaties Spikman runden de bakkerij tot de sluiting eind 1999. De Maatschappij kocht het pand terug en er volgde een ingrijpende restauratie, waarbij alleen de buitenmuren bewaard bleven, om het pand geschikt te maken als woonhuis en gastenverblijf.

Voorheen woonden Frans en Annemarie in Rotterdam. Het lot bracht hen in 2013 samen en ze besloten op zoek te gaan naar een mooie, nieuwe uitdaging. Op internet zocht Annemarie naar vacatures voor echtparen en kwam toen de vraag naar nieuwe uitbaters voor “de Bakkerij” tegen. Beide hadden nog nooit van Frederiksoord en de Maatschappij van Weldadigheid gehoord. Dat is nu wel anders. Een sollicitatie en bedrijfsplan verder zijn Frans en Annemarie inmiddels zes jaar huurder van villa “De Bakkerij”.

‘Niemand gaat naar huis zónder het verhaal van Johannes van den Bosch’

In het gastengedeelte van villa “De Bakkerij’ zijn vijf tweepersoonskamers met badkamer, een woonkamer, een keuken en een eetzaal gerealiseerd. Frans en Annemarie richten zich vooral op groepen, zoals families, vriendengroepen of een reünie. Wat opvalt, geen van de bezoekers kent het verhaal van Johannes van den Bosch… totdat ze weer naar huis gaan. Want reken maar dat Frans zijn gasten het verhaal vertelt. En anders horen ze het wel als ze op belevingstocht gaan met de elektrische Kolonie Express.

Frans en Annemarie voelen zich sterk verbonden met de Maatschappij en waarderen de openheid van communicatie. Als ze vragen hebben, kunnen ze altijd terecht. Als er ideeën opborrelen over nieuwe activiteiten dan kunnen ze die bespreken en vooral: er wordt actief meegedacht bij nieuwe ontwikkelingen of wensen. Zoals ze zelf zeggen: een heel goede huisbaas!.

Meer info www.villadebakkerij.nl