Deze toolkit is ontwikkeld voor ondernemers die eveneens het unieke verhaal van de Koloniën willen overbrengen. De middelen in deze toolkit zijn te downloaden en vrij voor gebruik. Heeft u vragen over deze toolkit of wilt u graag andere versies zoals .jpeg of .eps neemt u dan contact op met info@maatschappijvanweldadigheid.nl.

 

Button stempel: 200 jaar MvW

Op 20 april vieren wij 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid. Deze stempel kunt u als ondernemer downloaden en gebruiken op diverse uitingen om meer naamsbekendheid te genereren voor het 200-jarige bestaan. Meer informatie over de viering vindt u op: https://www.welkomtoenwelkomnu.nl/koning-bij-viering-maatschappij-van-weldadigheid-200-jaar/.

Banner: Welkom Toen Welkom Nu

Deze banner kunt u als ondernemer downloaden en gebruiken op diverse uitingen om meer naamsbekendheid te generen voor Welkom Toen Welkom Nu.

 

Banner: Meisjes Welkom Toen Welkom Nu

Deze banner kunt u als ondernemer downloaden en gebruiken op diverse uitingen om meer naamsbekendheid te generen voor Welkom Toen Welkom Nu.

 

Tekstsuggesties

Het is handig om een standaard tekst te gebruiken in de communicatie op bijvoorbeeld een website of flyer. Wij hebben een aantal suggesties op een rijtje gezet die u gemakkelijk kunt kopiëren en gebruiken.

Een uniek verhaal
Beleef het unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid en de wijze waarop zij vanuit de ideologie van Johannes van den Bosch een nieuwe betekenis aan het gebied willen geven. Van Proefkolonie naar Proeftuin van Weldadigheid. Een plek waar nieuwe ideeën kunnen opbloeien. Ideeën over een rechtvaardige, duurzame gezonde wereld.

Koning bij viering 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid
Maatschappij van Weldadigheid, een indrukwerkkende historie die begint in 1818 over landelijke armoedebestrijding. De geschiedenis waar de basis werd gelegd voor onze verzorgingsstaat van nu en waarvan de sporen nog steeds zichtbaar zijn in het landschap. Dit jaar viert de Maatschappij van Weldadigheid haar 200-jarige bestaan. Op 20 april aanstaande brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan Frederiksoord om samen het 200-jarige bestaan te vieren.

Welkom Toen Welkom Nu
Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de visionaire idealist Johannes van den Bosch met steun van Koning Willem I iets wilde doen aan armoedebestrijding in de stedelijke gebieden. Hiervoor richtte hij de Maatschappij van Weldadigheid op en stichtte hij zijn eerste proefkolonie genaamd Frederiksoord in Drenthe. Hier bood hij arme gezinnen huisvesting, werk, scholing en zorg. Het begin van de bijzondere geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid. De geschiedenis waar de basis werd gelegd voor onze verzorgingsstaat van nu en waarvan de sporen nog steeds zichtbaar zijn in het landschap.

Denk durf en doe mee in de proeftuin van weldadigheid
Bent u geraakt door deze unieke geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid en de visionaire idealist Johannes van den Bosch? En ziet u kansen om vanuit uw passie en betrokkenheid op een ondernemend en innovatieve wijze een nieuwe betekenis aan het gebied te geven? Of wilt u als betrokken ondernemer, onderwijsinstelling of overheid aansluiten op de verschillende initiatieven neem dan contact op met Geeke Snijders via geeke.snijders@mvwfrederiksoord.nl.