Nieuw museum annex beleefcentrum Huis van Weldadigheid opent voorjaar 2019 haar deuren

Op de unieke, historische plek van de eerste proefkolonie in Frederiksoord opent in voorjaar 2019 het Huis van Weldadigheid. Afgelopen zomer konden bezoekers vanuit het Huis van Weldadigheid reeds een aantal prachtige culturele evenementen beleven, waaronder de kunstexpeditie Into Nature en het muziektheater Welstaat. In 2019 biedt het Huis van Weldadigheid met zijn experience een onvergetelijke ervaring voor bezoekers over het uitzonderlijke verhaal van de Koloniën van Weldadigheid en het omringende cultuurlandschap van de vrije landbouwkoloniën. Meer informatie over het Huis van Weldadigheid vindt u in het ondernemingsplan.

Met Museum De Proefkolonie, Tourist Info, museumwinkel en restaurant is het een beleefcentrum dat het uitzonderlijke verhaal van de Koloniën van Weldadigheid op een attractieve manier verbindt met het omringende cultuurlandschap. Wij zijn op zoek naar leuke en enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen dit Huis van Weldadigheid tot een succes te maken. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in museum en Tourist Info. Het gastvrij ontvangen en verwelkomen van onze bezoekers is slechts een van de vele taken.

Meer informatie vindt u in de flyer.

Museum De Koloniehof

Museum De Koloniehof is sinds 1 december 2018 gesloten. Voor meer informatie over het Huis van Weldadigheid of de exacte openingsdatum kunt u deze website in de gaten houden. Met overige vragen of voor reserveringen kunt u mailen naar info@huisvanweldadigheid.nl.

Toeristisch Informatiepunt (TIP)

In het Huis van Weldadigheid is ook de TIP gehuisvest. In januari t/m maart 2019 is de TIP gesloten. Openingstijden van de TIP.

’t Fledderkerspel

Vanaf 1 april 2019 zit de historische vereniging ’t Fledderkerspel in het Huis van Weldadigheid. De vereniging beschikt dan over meer opslagruimte voor alle documenten, boeken en foto’s, een werkruimte voor de vrijwilligers en alle faciliteiten in de nieuwe locatie. De historische vereniging houdt zich niet alleen bezig met het verzamelen, bewaren en beschermen van cultureel en historisch erfgoed, maar wil ook een breder publiek aanspreken. Naast het organiseren van allerlei bijeenkomsten en lezingen geeft de vereniging boekjes en periodieken uit.

Zoek je voorouders

Van de kolonisten van destijds leven op dit moment ruim 800.000 afstammelingen door heel Nederland verspreid. En niet alleen onbekende mensen: Daphne Bunskoek, Philip Freriks, Henny van der Most en Jeltje van Nieuwenhoven vonden hun voorouders terug als kolonisten in de Koloniën van Weldadigheid. Best leuk om uit te zoeken of úw roots hier liggen. Deze gegevens zijn beschikbaar op www.allekolonisten.nl.