Op een historische plek aan de Koningin Wilhelminalaan staat ‘het Kolonistenhuisje’. Sinds december 2016 is deze duurzaam gebouwde, klimaatneutrale koloniewoning beschikbaar om ‘proef’ te wonen. U kunt dan in deze woning ervaren hoe het is om te wonen op een historische plek, die omringd wordt door de kenmerkende landschapsstructuren van de Koloniën van Weldadigheid en voorál of een dergelijke ‘Koloniewoning van de Toekomst’ bij u past. Het uitzonderlijk comfortabele binnenklimaat, de royale lichtinval en de verbinding met het unieke historisch landschap zullen zeker bijdragen aan een ontspannen en aangenaam verblijf.

De woning is een prachtige uitvalsbasis om de omgeving wandelend of fietsend te verkennen. Frederiksoord is omgeven door drie Nationale Parken (Het Drents Friese Wold, Het Dwingelderveld en de Weerribben).  En naast de prachtige natuur zijn er volop mogelijkheden om te genieten van avontuur en cultuur in Drenthe. Bekijk hier foto’s van de omgeving.

Er is sprake van ‘proefwonen’ nadat u contact hebt gehad met bouwbedrijf Broekman en u hebt gemeld als geïnteresseerde in een ‘Koloniewoning van de Toekomst’. In de maanden oktober tot april is het huis ook te huur voor een lang weekend of midweek (maandag tot vrijdag). Via bijgaande beschikbaarheidskalender kunt u reserveren voor proefwonen.

Beschikbaarheid en reserveren