Picknickarrangement Koloniehof

Een gezellig, informeel uitje van een halve dag voor alle leeftijden

Aantal personen minimaal 10

Vervoer eigen vervoer

Beleef het kolonistenleven van zo’n 200 jaar geleden in Museum de Koloniehof, kijk rond op het sfeervolle buitenterrein met een heuse doolhof, replica koloniewoning en voorbeeldakkertjes.

Aan het eind van de ochtend wacht u een heerlijk luxe picknick in de speciaal daarvoor ingerichte kapschuur in de parkachtige tuin. Kom even helemaal bij en laat u lekker verwennen!

Van Frederiksoord naar Giethoorn

Een verrassend arrangement in een uniek stukje Nederland

Aantal personen minimaal 10

Museum de Koloniehof

Na de ontvangst met koffie en wat lekkers, volgt een bezoek aan Museum de Koloniehof. Hier wordt het unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid verteld en een inkijkje gegeven in het dagelijks kolonistenleven van zo’n twee eeuwen terug. Op het buitenterrein bevinden zich een nagebouwd koloniehuisje, voorbeeldakkertjes, een doolhof en een beeldentuin.

Rondvaart in Giethoorn

Na de uitgebreide lunch in de picknickschuur van het museum, vertrekt u met eigen auto’s naar Giethoorn voor een prachtige rondvaart met gids. Aansluitend is er de mogelijkheid om dit Venetië van het Noorden te voet te ontdekken en een bezoek te brengen aan één van de knusse musea, winkels en pottenbakkerij.

Diner in Restaurant de Rietstulp

Om een uur of vijf wordt de groep terugverwacht bij het sfeervolle Restaurant de Rietstulp voor een heerlijk 3-gangendiner.