Geniet op de fiets of te voet van de Koloniën van Weldadigheid.

Fietsen en wandelen

De wind in je gezicht, de geur van de natuur in je neus en prachtige fiets- of wandeltochten om van te genieten in een uniek cultureel gebied. Cultuur en natuur vind je in de Koloniën in alle facetten. Al fietsend of wandelend, ervaar je dit bijzondere gebied optimaal. Een uniek verhaal met drie Nationale Parken als decor. ‘Welkom Toen, Welkom Nu’.

 

Monumentenroutes.

De maatschappij van Weldadigheid heeft samen met Erfgoed Westerbeeksloot een aantal prachtige fiets- en wandelroutes uitgezet. Er is een monumenten- en natuurfietsroute van 27 en 36,5 km en er zijn prachtige wandelroutes (3,5 – 4,5 en 8 km). Onderweg zie je o.a. Huis Westerbeek, verschillende koloniewoningen, de Gaarkeuken, Het Koloniekerkje en het Sterrebos. De routes zijn verkrijgbaar bij het museum de Koloniehof.

Weldadig Rondje en andere mooie routes

De ondernemers van de Weldadige oorden bieden een aantal prachtige fiets- en wandelroutes aan, waaronder het ‘Weldadig Rondje’. Deze 36km lange tocht leidt u langs de bijzondere monumenten in de vrije Koloniën van Weldadigheid en brengt u naar Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord. Onderweg komt u ook in verschillende desperado koloniën (dit waren illegale nederzettingen met zelfgebouwde hutten, deels bewoond door nazaten van kolonisten). U volgt de speciale bordjes met het opschrift ‘Weldadig Rondje’. www.weldadigoord.nl/routes/