Geniet op de fiets of te voet van de Koloniën van Weldadigheid.

Fietsen en wandelen

De wind in je gezicht, de geur van de natuur en prachtige fiets- of wandeltochten in een uniek cultureel gebied. Cultuur en natuur vind je in de Kolonien in alle facetten. Al fietsend of wandelend ervaar je dit bijzondere gebied optimaal. Een uniek verhaal met drie Nationale Parken als decor. Welkom Toen Welkom Nu.

 

Monumentenroutes

De mooiste monumenten en het cultuurlandschap per fiets of wandeld beleven doe je met de monumentenroutes. De maatschappij van Weldadigheid heeft samen met Erfgoed Westerbeeksloot een aantal prachtige fiets- wandelroutes uitgezet. Er is een monumenten- en natuurfietsroute van 27 en 36,5 km en er zijn prachtige wandelroutes (3,5 – 4,5 en 8 km). Onderweg zie je o.a. Huize Westerbeek, Koloniewoningen, de Gaarkeuken, Het Koloniekerkje en het Sterrebos. De routes zijn verkrijgbaar bij het museum de Koloniehof.

Weldadig Rondje en andere mooie routes

De ondernemers van Weldadige Oorden bieden een aantal prachtige fiets- en wandelroutes aan, waaronder het ‘Weldadig Rondje’. Deze 36km lange tocht leidt u langs de bijzondere monumenten in de Vrije Kolonien van Weldadigheid en brengt u naar Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord. Onderweg komt u ook in verschillende desperado Kolonien. U volgt de speciale bordjes met het opschrift ‘Weldadig Rondje’. www.weldadigoord.nl/routes/