Verblijf in het Kolonistenhuisje

Op een historische plek aan de Koningin Wilhelminalaan, van Frederiksoord naar Wilhelminaoord, staat ‘Het Kolonistenhuisje’. Hier kunt u zelf ervaren hoe de kolonisten 200 jaar geleden woonden en leefden. In een soortgelijk huisje als destijds maar compleet nieuw en met alle gemakken en comfort van deze tijd. Daar waar de gewassen verbouwd werden tot nut van de Maatschappij van Weldadigheid en tot ‘eigen nut’, kunt u nu heerlijk buiten recreëren met alle ruimte en vrijheid om u heen. Tegenwoordig mag uw hond ook mee.

Duurzaam en comfortabel

Het Kolonistenhuisje is een volledig ingericht vakantiehuis geschikt voor 2 tot 4 personen. Met een complete keuken en badkamer zal het u aan niets ontbreken. Qua comfort, duurzaamheid en energiebeheer loopt de woning ver vooruit op de huidige eisen. Door toepassing van zonne-energie en aardwarmte is het geheel zelfvoorzienend. Een fijne gedachte als u aan het vakantievieren bent. Passend bij het gedachtegoed van Generaal Johannes van den Bosch. Proef en ervaar!

Het tarief voor proefwonen is 490 euro (exclusief 50 euro schoonmaakkosten en toeristenbelasting 1,0 euro pppn). en 590 euro voor vakantievieren (exclusief 50 euro schoonmaakkosten en toeristenbelasting 1,10 euro pppn.) Er wordt uitgegaan van proefwonen na contact met bouwbedrijf Broekman als geïnteresseerde in  een koloniewoning van de toekomst. In de maanden oktober tot april is het huis ook te reserveren voor een lang weekend of midweek (Maandag tot vrijdag).  Het arrangement ‘kolonist voor een week’ wordt aangeboden voor 2 tot 4 personen voor 640 euro (exclusief toeristenbelasting) en heeft als extra’s: entreebewijzen voor museum de Koloniehof, een goodiebag met informatie over de omgeving en een excursie door de Koloniën van Weldadigheid met een elektrisch, avontuurlijk terreinvoertuig. Voor meer informatie en beschikbaarheid: https://www.weldadigoord.nl/weldadige-oorden/kolonistenhuisje/