Het Kolonistenhuisje
Het Kolonistenhuisje is een volledig ingericht vakantiehuis geschikt voor 2 tot 4 personen. Met een complete keuken en badkamer zal het u aan niets ontbreken. Rondom het huis ligt een mooi aangelegde tuin met volop (speel)ruimte en een eigen parkeerplek.
Proef en ervaar het  comfortabele binnenklimaat, de royale lichtinval en de verbinding met een uniek historisch landschap. Om uw verblijf compleet te maken, nemen we u graag mee op een bijzondere excursie door de omgeving.

Kosten en boeken
Het tarief voor één week is 590 euro (exclusief € 50,=  schoonmaakkosten en toeristenbelasting € 1,10 p.p.p.n.). In de maanden oktober tot april is het huis ook te reserveren voor een lang weekend of midweek (maandag tot vrijdag). Of reserveer het arrangement ‘kolonist voor een week’ voor € 640,= (maximaal vier personen en exclusief schoonmaakkosten en toeristenbelasting). U ontvangt dan een goodiebag met informatie over de omgeving en een excursie door de Koloniën van Weldadigheid met een elektrisch, avontuurlijk terreinvoertuig.

Tarieven:

  • € 590,= voor een week (vrijdag tot vrijdag, aankomst 16.00 uur, vertrek 10.00 uur)
  • € 297,= voor een lang weekend* ( vrij tot ma)
  • € 396,= voor een midweek* (ma tot vrij)

* mogelijk van 1 november tot 1 april, feestdagen/vakantieweken uitgezonderd. Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting (€ 1,10 p.p.p.n., eindschoonmaak € 50,=), 1 huisdier is welkom, extra kosten € 25,=.

Bij aankomst zijn de bedden in de hoofdslaapkamer opgemaakt. Beddengoed voor de bedden op de slaapkamer boven is aanwezig. Er is keukenlinnen aanwezig, badlinnen dient u zelf mee te nemen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar kolonistenhuisje@mvwfrederiksoord.nl of bellen naar telefoonnummer 06 505 644 47 (mevrouw Renée Dito).

Beschikbaarheid en reserveren

Verblijf in het Kolonistenhuisje
Beleef hoe het is om deel uit te maken van het unieke gebied van de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Het Kolonistenhuisje ligt in een historische omgeving met de kenmerkende landschapsstructuren van de Koloniën van Weldadigheid en is omringd door drie Nationale Parken: Het Drents Friese Wold, Het Dwingelderveld en de Weerribben. Dit maakt het Kolonistenhuisje een prachtige uitvalsbasis om de omgeving wandelend of fietsend te verkennen. Ook zijn er volop mogelijkheden om te genieten van avontuurlijke en culturele uitstapjes in omgeving.

Historie verweven met het heden
Met uw verblijf in het Kolonistenhuisje stapt u ook in het bijzondere verhaal van Johannes van den Bosch en de Maatschappij van Weldadigheid. Hier kunt u zelf ervaren hoe de kolonisten 200 jaar geleden woonden en leefden; in een soortgelijk huisje als destijds maar compleet nieuw en met alle gemakken en comfort van deze tijd. Gebouwd volgens een duurzaam, energieneutraal bouwconcept loopt het Kolonistenhuisje qua comfort, duurzaamheid en energiebeheer ver vooruit op de huidige eisen. Door toepassing van zonne-energie en aardwarmte is het geheel zelfvoorzienend. Een fijne gedachte als u aan het vakantievieren bent en passend bij het gedachtengoed van Johannes van den Bosch. Het Kolonistenhuisje maakt deel uit van het project Koloniewoning van de Toekomst.